Ett STOORT GRATTIS till Anders med Heratorpets Zigge Zack. Igår den 17 nov L-testades Zigge och dom genomförde testen med ett kanonresultat. Jag gick omkring med ett lyckligt leende på läpparna hela kvällen.

Redan som liten valp fick jag en klar känsla av att han var något alldeles extra. Valpen Zigge blev äldre och blev en unghund. Det som jag hade tyckt mig se när han var valp blev bara tydligare och tydligare inte bara för mig utan för även för andra som träffade Zigge.

När Zigge var 9 månader blev jag kontaktad av Anders som letade efter ett nytt ämne att ta i tjänst. Jag kollade då upp Anders om han skulle vara lämplig att få ta hand om min lille guldklimp. Anders visade sig vara en hundförare som verkligen jobbar med sin hund och där hunden är en riktig arbetskompis och inte bara ett redskap.

Gårdagen började lite nervöst då Steffie börjar dagen med att ligga och flåsa ordentligt och visar tecken på att hon snart ska få en kull valpar. Ska jag hinna åka och titta på Zigge och Anders? Stort tack till Eva som lovade åka hem och hålla koll på Steffie medan jag är iväg. Jag kan ju inte missa Zigges L-test för allt smör i Småland. Att se den på film blir ju inte alls detsamma som att se den i verkligheten.

Testen slutade med följande omdöme:

Tillgänglig och öppen

Stor kamplust

Livlig

Måttlig skärpa

Måttlig försvarslust

Nervfast

Något vek

Stor dådkraft

Skottfast

Därmed ansågs han lämplig att provas som polishund. Nu behöver han ju inte provas utan nu är nästa steget att dom avlägger sitt första tjänsteprov för att sedan kunna gå i tjänst som fullgod polishund. De ni!!!

Jag måste lägga till att här visar Uffe,s gamle arbetskompis, Elai´s Sigge Sig Sack, återigen sin betydelse för min avel för Zigge är ett barnbarn till Sack. De ni!!! (en gång till).

Vänta ni tills jag blir stor då blir det inte bara ölburkar jag får ta hand om smiley.

Bilderna är tagna av Louise på Spårmarkens kennel.